De ouderraad van SBS De Hoeksteen is een groep enthousiaste ouders die zich vrijwillig en belangeloos inzet voor de school en voor alle kinderen die naar onze school komen. Het is een vzw met als doel het bevorderen van de samenwerking tussen school, ouders en de inrichtende macht. Meer informatie omtrent concrete initiatieven is terug te vinden in 'Onze werking'.

Onze ouderraad bestaat uit volgende geledingen:

  • Het dagelijks bestuur
    De ouderraad wordt aangestuurd door het dagelijks bestuur. Het dagelijks bestuur vergadert op maandelijkse basis.
  • De klasafgevaardigden
    De klasafgevaardigden vertegenwoordigen de ouders van de leerlingen uit een bepaalde klas.
  • De werkende leden
    Ouders die de algemene vergadering bijwonen en die actief meedenken en meehelpen bij activiteiten van de ouderraad, maar die geen klasafgevaardigden zijn.

De ouderraad houdt jaarlijks een viertal algemene vergaderingen waarbij alle werkende leden en alle klasafgevaardigden zijn uitgenodigd. Tijdens deze algemene vergaderingen vindt er een terugkoppeling plaats tussen het dagelijks bestuur en de andere leden van de ouderraad. Zowel de klasafgevaardigden als de 'helpende handen' worden beschouwd als werkende leden (volgens de statuten van de ouderraad) en maken dus deel uit van de algemene vergadering.

Iedereen die in het bezit is van het ouderlijk gezag over een regelmatig ingeschreven leerling van SBS De Hoeksteen, kan zich bij het begin van het schooljaar kandidaat stellen voor de ouderraad.

Indien je gedurende het schooljaar wil helpen tijdens één of andere activiteit, maar u bent geen lid van de ouderraad, dan kan dit natuurlijk ook. De ouderraad wordt namelijk ook ondersteund door een 'vriendenkring'. De vriendenkring bestaat uit een groep vrijwilligers die tijdens de activiteiten wel meehelpt, maar die geen algemene vergaderingen bijwoont.

Indien je bereid bent om je als vrijwilliger in e zetten tijdens één van de activiteiten, kan dat door je gegevens door te spelen aan iemand van het bestuur of door te reageren Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..